Miejsce:
340,- zł od osoby

Informacje organizacyjne:

• Liczba godzin: 16
  • Blok: Rewizja finansowa 16 godz.
  • Termin szkolenia: 24 i 25 listopada 2021 r.
  • Harmonogram zajęć:
    ·       9.00 – 16.00
  • W ramach szkolenia zapewniamy:
    ·       materiały szkoleniowe,
    ·       zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu.
  • Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest dokonanie zgłoszenia i opłata min. 7 dni przed jego rozpoczęciem.
  • Szkolenie odbędzie się za pośrednictwem Internetu przy użyciu platformy do zdalnego prowadzenia zajęć ClickMeeting.
  • Wymagania techniczne: komputer lub urządzenie mobilne (telefon, tablet ) z głośnikiem oraz dostęp do Internetu. Dla zapewnienia bezproblemowego przebiegu szkolenia, zalecamy korzystać z najaktualniejszych wersji przeglądarki Chrome, Safari, Firefox, Opera lub Edge.
  • Opłatę za szkolenia prosimy uiścić przelewem na konto:
    PKO BP I Oddz. Poznań nr 42 1020 4027 0000 1102 0031 0219
    Po dokonaniu opłaty na powyższe konto przed szkoleniem prześlemy link do dostępu do spotkania video z wykładowcą za pomocą platformy ClickMeeting oraz materiały szkoleniowe w formie elektronicznej.
    Podstawą do uzyskania zaliczenia kursu jest obecność na zajęciach i aktywny w nich udział.

Wykładowca:

• dr Radosław Kałużny, FCCA, biegły rewident, tytuł biegłego rewidenta wykonuje od 2005 roku, międzynarodowego biegłego rewidenta (ACCA) od 2003 roku, a pracuje w zawodzie od 2002 roku. Posiada doświadczenie w zakresie rewizji finansowej oraz kierowania firmami audytorskimi. Specjalista w dziedzinie rewizji finansowej, w tym również podmiotów finansowych (zwłaszcza banków). Autor i współautor ponad 70 publikacji z zakresu rachunkowości, audytu i bankowości, w tym publikacji dla biegłych rewidentów:
    - Should Creditors Believe in Auditors’ Opinions? Auditors’ Independence, Going-Concern Warnings and Credit Risk Assessment, Bezpieczny Bank / Safe Bank 2 (71) 2018,
    - Badanie wartości szacunkowych w sprawozdaniach finansowych. Wybrane aspekty teoretyczne i praktyczne, Krajowa Izba Biegłych Rewidentów, Warszawa 2011,
    - Dokumentacja biegłego rewidenta z badania sprawozdań finansowych, Wydawnictwa Profesjonalne PWN, Warszawa 2011,
    - Pomiar ryzyka kredytowego banku. Aspekty finansowe i rachunkowe, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2009.
    Od 1999 wykładowca z zakresu rachunkowości, rewizji finansowej / audytu i kontroli wewnętrznej, krajowych i międzynarodowych standardów rachunkowości, rachunkowości i finansów banków (w tym 20 lat na UE w Poznaniu). Wykładowca na szkoleniach ODZ dla biegłych rewidentów w Stowarzyszeniu Księgowych w Polsce oraz w Regionalnym Oddziale PIBR. Autor materiałów szkoleniowych dla biegłych rewidentów: Badanie wartości szacunkowych w sprawozdaniach finansowych.

Podstawowe cele szkolenia (w tym oczekiwane efekty kształcenia):

• Utrwalenie wiedzy z zakresu procedur badania, w tym dokumentowania badania istotnego obszaru - przychody z działalności operacyjnej.
  • Szacowanie ryzyka
    • Omówienie zagadnieńdotyczącychtechnik gromadzenia i dokumentowania kluczowychdla badania informacji dla celów oszacowania ryzyka istotnego zniekształcenia, identyfikacji czynników ryzyka znaczącego oraz opracowania adekwatnego planu badania istotnego obszaru.
  • Reakcja na ryzyko
    • Przeprowadzenie procedur badania kontroli.
    • Przeprowadzenie procedur badania wiarygodności, w tym.
    – procedur szczegółowych wiarygodności.
    • Procedur analitycznych wiarygodności:
  • Raportowanie
    • Ocena wpływu wyników przeprowadzonych procedur na modyfikacje opinii oraz potrzeby komunikowania.
Dane uczestnika szkolenia
Niezbędny do wystawienia zaświadczenia o ukończeniu kursu, zgodnego z § 22 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 roku w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (tj. Dz. U. 2019 r. poz. 652)
Zniżka

Jestem członkiem Stowarzyszenia Księgowych w Polsce od ponad roku i korzystam ze zniżki w cenie kursu zgodnie z ofertą szkoleniową.

Dane drugiego uczestnika szkolenia

Dane trzeciego uczestnika szkolenia